sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Talotoimittajaksi valikoitui Rakennustyö Ko-ti Oy

Päätös talotoimittajasta tehtiin pian vertailujen jälkeen ja valintamme kohdistui lopulta Rakennustyö KO-TI Oy:öön. Keräsin taulukkolaskentaohjelmaan kaikki vertailussa mukana olleet talotoimittajat ja yritin parhaani mukaan arvioida paketeista mahdollisesti puuttuvia työvaiheita tai materiaaleja, jotta vertailu muihin onnistuisi. Kuten edellisistä viesteistä lienee käynyt selväksi, niin Kastellin osalta puuttuvia osia oli eniten. Huomaamattomampia, mutta tärkeitä puutteita olivat muun muassa sähköpääkeskus, puhaltimet ja kuivaimet, ulko- ja liukuovet, takka ja hormi sekä koko sauna. Useimmista puuttui tiiliverhouksen, maatöiden ja työnjohdolliset kustannukset, joita ei oletuksena näihin tarjotakaan. Ko-tia lukuunottamatta kaikista paketeista puuttui myös rakennusaikana oleellisen jätelavan kustannukset.

Kokonaiskustannukset olivat lopulta hämmästyttävän lähellä toisiaan sopivasti inter- ja ekstrapoloiden. Tottakai monista osakustannuksista joutui tekemään vain valistuneen arvauksen, mutta toisaalta meillä oli käytössä myös tuttavaperheen suhteellisen valmis kustannuslaskelma kustannusarvioineen ja todellisine kustannuksineen. Tämä auttoi muodostamaan ainakin jonkinlaisen käsityksen eri työvaiheiden oikeista kustannuksista.

Lopullinen valintamme osui siis Ko-tiin. Vaakakupissa painoivat kokonaiskustannusten lisäksi rakentamisen helppous, toimitussisällön laajuus, laatuvaikutelma sekä isäni antamat suositukset. Haimme mahdollisimman valmista pakettia, jotta säästäisimme omaa aikaamme ja vaivaamme. Ko-din paketti ei välttämättä ollut halvin, mutta varmasti laadukas. Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi ollut Evesa-talot, joka oli käytännössä samansisältöisellä tarjouksella halvempi, mutta koimme Ko-din lopulta kuitenkin hieman turvallisemmaksi vaihtoehdoksi, varsinkin kun isäni tunsi jo ennestään talotoimittajan avainhenkilöitä ja saimme mielestämme ihan hyvät kaupantekijäisetkin... :) Absoluuttisesti parhaimman toimittajan valitseminenhan on käytännössä mahdotonta, mutta uskomme kuitenkin valinneemme meille sen parhaimman vaihtoehdon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti