keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Maatyöt alkoivat vihdoin

Nyt vihdoin tapahtui jotain konkreettista, sillä maatyöt aloitettiin tämän viikon alussa. Parin päivän jälkeen alussa kaivettu tontin kokoinen kuoppa on käytännössä täytetty ja homma on muutenkin käynyt melko rivakasti. Tontilla oli isohko kivi, joka jätettiin kuitenkin paikoilleen sorapatjan alle. Mitään kovin yllättävää ei tontilta ole vastaan tullut, joten siinä mielessä mennään suunnitelmien mukaan. Sen kuitenkin arvasi, että alueen ainoaa rakentamatonta tonttia on käytetty jos jonkinlaisena "kaatopaikkana" eli esim. kantoja löytyi vielä melko syvältä. Urakkarajojen (jotka nyt eivät mihinkään riitä) ylittävistä ylimääräisistä täytöistä tulee siis lisäkustannuksia ja jää nähtäväksi kuinka paljon budjetti tässä kohdassa paukkuu yli. Lisätäyttöihin oltiin toki varauduttu, mutta totuuttahan ei tiedä ennen kuin maata aletaan kunnolla kaivamaan...

Maatyöt aloitettiin tasan viikko alkuperäisestä aikataulusta myöhässä, mutta suunnilleen kuitenkin aikataulussa. Saa nähdä miten projisoitu muuttopäivä tammikuussa sitten joustaa todellisuudessa. Aloituskokouksen yhteydessä väläyteltiin jopa muuttoa ennen joulua, mikä kyllä kelpaisi meille.. :)

Aloituskokous pidettiin siis suunnilleen maatöiden aloituksen yhteydessä ja samalla pidettiin myös pikainen pohjakatselmus. Kaikki oli kaupungin tarkastusinsinöörinkin mielestä kunnossa, joten tämä muodollisuus on nyt hoidossa. Jotain dokumentteja vielä uupui, mutta työnjohtajamme hoitaa ne kuntoon. Ensi viikolla sitten alkavatkin jo perustusten tekeminen. Alla vielä pari kuvaa maatöiden etenemisestä:


Maarakennus T. Haavisto työn touhussa

Meltex Herkules -imeytyskaivo paikoillaan hulevesien kontrollointiin

Kolmannen työpäivän jälkeen oli jo salaojaputket paikoillaan ja sorat tasoitettu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti